Mathys bv 

Aannemer algemene bouwwerken

Bedrijfsinfo

Realisaties

Huidige werf

Bouwkundige begrippen

De Bouwgids

Bouwfun

Contact

Bouwlink

Immo
Update 27/09/22

 

Voorwoord  

Bouwen of verbouwen, het kost vaak handenvol geld om zijn droomhuis te realiseren. "Bezint eer ge begint", gaat hier meer op dan waar ook. Want geef toe, zou het geen zonde zijn met wat wellicht uw levenswerk wordt, te starten zonder vooraf nauwkeurig en volledig ge´nformeerd te zijn?

Als stadsbestuur kunnen wij het enthousiasme dat bewoners en eigenaars aan de dag leggen om hun eigen "cocon" van geborgenheid en rust te realiseren, slechts toejuichen. Zij dragen er toe bij dat de Arteveldestad een fraaie en aangename stad is om in te leven.

Aan al deze gemotiveerde Gentenaars bieden wij deze gids aan die antwoord geeft op vragen zoals: Hoe weet ik wat ik op een perceel mag bouwen? Kan ik de verkavelingvoorschriften wijzigen? Wat mag ik bouwen zonder architect? En wat zonder stedenbouwkundige vergunning? Hoe steekt de vergunningsprocedure in elkaar? Kan ik in beroep gaan? Altijd beter af met een aannemersbedrijf in plaats van met een "kleine zelfstandige aannemer"? Mag ik zelf een trottoir aanleggen? Op welke premies heb ik recht? Waar moet ik op letten als ik een lening aanga? Milieubewust bouwen: hoe begin ik eraan?

Deze gids wil kandidaat-(ver)bouwers op een eenvoudige en overzichtelijke manier loodsen doorheen het labyrint van de wet. Want een huis bouw je niet op los zand. Kortom: het Gentse stadsbestuur biedt u een gids waarop u kunt bouwen in vertrouwen.

eerste schepen

Sas van Rouveroij  

 

NB: Deze Gentse bouwgids is gratis te bekomen bij de Gentse stadsdienst (Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent)